Lokalplan

Hvad er servitutter?
En servitut er en begrænsning af rettighederne over en fast ejendom. Der kan være specifikke krav til farven på huset eller hvilke typer husdyr der bor på ejendommen.

Hvad er byplansvedtægter?

Det minder om en lokalplan og er på niveau med kommuneplanen. Den er ældre end lokalplanloven.

Nævn en af tingene, der gør at kommunen har pligt til at lave en lokalplan?

Hvis der skal opføres et hotel i et sommerhusområde.



Vi har i dag lært om lokalplaner. En lokalplan bestemmer hvilke regler der gælder for et bestemt område. Lokalplaner indgår i et system med andre planer, heraf kommuneplan. Lokalplanen må dog ikke være i uoverensstemmelse med kommuneplanen.

Lokalplanen sørger for at bevaringsværdige bygninger ikke rives ned. Den kan også bestemme hvordan bygninger skal se ud. Lokalplanen findes på kommunes hjemmeside og man vil her få oplysninger på om et område er med i lokalplanen.

Byggerier skal lovliggøres eller rives ned, hvis de ikke overholder reglerne af lokalplanen. Kommunalbestyrelsen står for udarbejdelse af lokalplanen. Forslaget skal offentliggøres og borgere der er berørte skal have mulighed for at komme med ændringsforslag.

Der er ikke lavet lokalplaner for alle dele af Danmark.

Kommentarer

  1. Hej Else Marie. Du er godt igang med bloggen - dejligt. Du har lavet nogle rigtig gode oplæg, så fortsæt endelig det gode arbejde så jeg kan følge med i når du lærer noget nyt.
    MVH Birgitte

    SvarSlet

Send en kommentar